PIZZA COAPTĂ 

LA CUPTOR CU LEMNE

Alergeni

  •  Alergia este o reacţie a sistemului imunitar atunci când organismul uman recunoaște într-o manieră greșită o proteină inofensivă prezentă în unele alimente și incepe să producă anticorpi ca să o contracareze. Aceasta reacţie excesivă a sistemului imunitar se poate manifesta prin apariţia simptomelor, de la simple la severe, adică de la pete roșii apărute pe piele, la crize astmatiforme, șoc anafilactic sau chiar moarte.
  •  Intoleranta alimentară este, în principal, determinată de un defect la nivel metabolic fără a fi implicat și sistemul imunitar al organismului. In cele mai multe dintre cazuri organismul uman nu poate digera un anumit aliment sau o grupă de alimente.

Mai jos vom prezenta lista detaliată a alergenilor prezenţi în produsele noastre:

 Nr. Grupa alergeni Excepţii
1 Cereale care contin gluten (grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu mare sau hibrizi ai acestora) și produse derivate a) siropurile de glucoză obţinute din grau, inclusiv dextroza;

b) maltodextrinele obţinute din grau;

c) siropurile de glucoză obţinute din orz;

d) cerealele folosite la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricolă pentru băuturi spirtoase și alte băuturi alcoolice.

2 Crustacee și produse derivate  
3 Ouă și produse derivate  
4 Peste și produse derivate a) gelatina de pește folosită ca suport pentru preparatele de vitamine sau carotenoide;

b) gelatina de pește sau ihtiocolul folosit la limpezirea berii sau a vinului.

5 Arahide și produse derivate  
6 Soia și produse derivate a) uleiul și grăsimile de soia, complet rafinate;

b) amestecul natural de tocoferoli (E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D- alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural, obţinuţi din soia;

c) fitosteroli și esteri de fitosterol derivaţi din uleiuri vegetale extrase din soia;

d) esterul de stanol vegetal produs din sterolii obţinuţi din uleiuri vegetale extrase din soia.

7 Lapte și produse derivate (inclusiv lactoza) a) zerul folosit la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricolă pentru băuturi spirtoase și alte băuturi alcoolice;

b) lactitolul.

8 Fructe cu coajă, de exemplu migdale (Amygdalus communis L.), alune de padure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia și nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) și produse derivate Nucile folosite la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricolă pentru băuturi spirtoase și alte băuturi alcoolice.

 

 

9 Telina și produse derivate  
10 Muștar și produse derivate  
11 Seminţe de susan și produse derivate  
12 Dioxid de sulf și sulfiţi in concentraţii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru, exprimate in SO2  
13 Lupin și produse derivate  
14 Moluște și produse derivate